Voimistelu

Tuunaa oma harrastuksesi!

Uudistimme voimistelijan polkumme vastaamaan lasten ja nuorten yksilöllisiä tarpeita jokaiselle mieleisen harrastuksen saamiseksi.

Keväällä 2022 seurassamme toimii neljä eri ikäisille ja tasoisille voimistelijoille tarkoitettua ryhmää ja joukkuetta. Voit valita haluatko käydä tunneillamme vain kerran viikossa, jolloin voit vaikkapa yhdistää kaksi eri harrastusta ja nauttia kummastakin samaan aikaan. Vai haluaisitko keskittyä voimisteluun enemmän, käydä kilpailuissa ja harjoitella pitkäjänteisesti useamman kerran viikossa? Nyt valinta on meillä mahdollista! Tuunaa oma polkusi!

Voimistelun harraste- ja kilpaharraste- sekä tiistain alkeet- ryhmät ovat täynnä.

VOIMISTELUN PERUSTEET

Voimistelun alkeet (2015-2016 syntyneet), harjoitukset 1 x viikossa, ryhmään otetaan uusia harrastajia

5-6 -vuotiaiden voimistelijoiden ryhmä. Tavoitteena on voimistelun perusteisiin tutustuminen leikin ja tekemisen kautta kokoontuen kerran viikossa. Ryhmässä tutustutaan myös voimisteluvälineisiin.  Voimistelun alkeiden jälkeen voit valita oman voimistelijapolkusi; harrastaa joukkue- tai rytmistä voimistelua, harrasteryhmässä tai kilpajoukkueessa.  Esiintymiskokemusta saadaan seuran joulu- ja kevätnäytöksissä. Näytökseen hankitaan oma esiintymispuku, joka ei sisälly jäsenmaksuun.

Ilmoittautuminen joukkueeseen tehdään jäsenreksteri-ohjelmassa

Päävalmentajat: Kati Väljä (maanantain ryhmä) Iida Kauranen (tiistain ryhmä)

Valmentajat: Anni Nieminen, Rosa Apell (maanantain ryhmä) Sofi Leväniemi (tiistain ryhmä), Elli Kauranen ja Marjaana Kauranen

JOUKKUEVOIMISTELU (joukkuelaji)

Joukkuevoimistelun harraste harjoitukset 1x viikossa  ja kilpaharraste harjoitukset 2x viikossa (2011-2014 syntyneet), ryhmään otetaan uusia harrastajia. Ryhmään voi tulla mukaan, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta voimistelusta.

Joukkuevoimistelun jatkoryhmä on 7-10 -vuotiaiden voimistelijoiden joukkue. Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti 1-2 viikossa. Voit valita oman harjoituskertamääräsi, joko 1 tai 2 kertaa viikossa. Esiintymisryhmät muodostetaan taitotason ja harjoitusmäärän mukaisesti.

Tavoitteena on vuoden aikana kehittää ilon ja opin kautta perusvoimistelutaitoja ja esiintymis- ja ilmaisutaitoja. Vuoden aikana myös harjoitellaan joukkueena toimimista sekä musiikin ja liikkeen yhdistämistä. Joukkue osallistuu syksyllä ja keväällä Suomen Voimisteluliiton stara-tapahtumiin. Lisäksi esiintymiskokemusta hankitaan seuran omissa tapahtumissa. Näytökseen hankitaan oma esiintymispuku. Puku ei sisälly jäsenmaksuun vaan se veloitetaan erikseen. Lisäksi stara-tapahtumiin tarvittava lisenssi ja osallistumismaksu on maksettava erikseen.

Ilmoittautuminen joukkueeseen tehdään jäsenreksteri-ohjelmassa. Jos haluat harjoitella kerran viikossa, valitse ilmoittautessasi Joukkuevoimistelun harrasteryhmä. Jos haluat harjoitella kaksi kertaa viikossa, valitse joukkuevoimistelun harrastekilparyhmä.

Päävalmentaja: Iida Kauranen

Valmentajat: Sofi Leväniemi, Rosa Apell

Joukkuevoimistelun kilpajoukkue Gisella  (2009-2011 syntyneet), harjoitukset 2-3 x viikossa, ryhmään otetaan aiemmin voimistelua harrastaneita.

Gisella on joukkuevoimistelun kilpajoukkue, joka harjoittelee vähintään kaksi kertaa viikossa. Joukkue kilpailee kaksi kertaa kaudessa 10-12 vuotiaiden sarjassa, yhden kerran Stara-tapahtumassa ja seuran omissa tapahtumissa.  Harjoituksissa voimistelijat harjoittelevat voimistelun perustaitoja herkkyyskaudet huomioon ottaen. Harjoitusten sisältöön kuuluu mm. taitoharjoittelua, koreografian harjoittelua, leikkien ja kilpailuiden kautta taitojen opettelua ja ryhmässä toimimisen harjoittelua - voimistelun iloa unohtamatta.

Joukkueeseen voi pyrkiä ottamalla yhteyttä alla olevaan sähköpostiin. Joukkueeseen on mahdollista liittyä kesken kauden, mutta silloin kilpailuihin osallistuminen on mahdollista vasta seuraavalla kaudella. Joukkueeseen pääsyyn vaaditaan aiempaa voimistelutaustaa.

Kilpailuihin hankitaan oma esiintymispuku. Puku ei sisälly kausimaksuun vaan se veloitetaan erikseen. Lisäksi kilpailuihin tarvittava lisenssi, osallistumismaksu ja mahdolliset tuomarisakot on maksettava erikseen.

Ilmoittautuminen joukkueeseen tehdään jäsenreksteri-ohjelmassa

Päävalmentaja: Siiri Siukola

Valmentajat: Amanda Aaltonen ja Essi Säily

RYTMINEN VOIMISTELU (yksilölaji)

Rytmisen voimistelun jatko (2011-2014 syntyneet), harjoitukset 2-3 x viikossa, ryhmään otetaan uusia harrastajia. Rytmisen voimistelun ryhmään vaaditaan perusvoimistelutaidot.

Rytmisen voimistelun jatkoryhmä on 7-10-vuotiaille voimistelijoille tarkoitettu ryhmä, joka harjoittelee 2-3 kertaa viikossa.  Harjoitusmäärään on mahdollista vaikuttaa voimistelijan jaksamisen ja motivaation mukaan. Ryhmässä olevat voimistelijat kilpailevat kausittain luokka- ja välinekilpailuissa yksilöinä. Ryhmä esiintyy myös seuran tapahtumissa määrätyillä ohjelmilla tai yhteisellä ohjelmallaan. Harjoituksiin kuuluu mm. välinetekniikkaa, taitoharjoittelua, voima-, nopeus-, koordinaatio- ja liikkuvuusharjoittelua. Ryhmään on mahdollista pyrkiä, jos on intoa rytmistä voimistelua kohtaan ja omaa perusvoimistelutaidot. Ryhmään voi tulla myös kesken kauden, mutta silloin kilpailemista saman kauden aikana harkitaan tapauskohtaisesti. Kilpailuihin hankitaan oma esiintymispuku. Puku ei sisälly jäsenmaksuun vaan se veloitetaan erikseen. Lisäksi kilpailuihin tarvittava lisenssi, osallistumismaksu ja mahdolliset tuomarisakot on maksettava erikseen.

Ilmoittautuminen joukkueeseen tehdään jäsenreksteri-ohjelmassa. Jos haluat harjoitella kaksi kertaa viikossa, valitse ilmoittautuessasi rytmisen jatko, 2 krt/viikossa. Jos haluat harjoitella kolme kertaa viikossa, valitse rytmisen jatko, 3 krt/viikossa.

Päävalmentaja: Reetta Viholainen

Valmentajat: Anni Nieminen, Elsa Ylönen ja Rosa Apell

Jos sinulle tulee ryhmistämme kysyttävää, ole ihmeessä meihin yhteydessä tovoli.voimistelu@gmail.com, niin autamme mielellämme sinua oikean joukkueen valitsemisessa!