Voimistelu

18.1.2020

Voimistelu on esteettinen urheilulaji, jonka tavoitteena on kehittää urheilijan voimaa, notkeutta, ketteryyttä, koordinaatiota ja tasapainoa.  


Me ToVoLissa pyrimme tarjoamaan voimistelua kaiken ikäisille ja tasoisille voimistelijoille. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja tähtäämme siihen, että valmennustyömme on laadukasta sekä yhteisöllistä. Meille jokainen voimistelija on yhtä tärkeä. ToVoLissa päälajinamme on joukkuevoimistelu, mutta nyt tarjoamme myös jatkuvasti kasvavaa rytmistä voimistelua.


Tällä hetkellä ryhmiä ja joukkueita on harraste-, kilpaharraste- sekä kilpatasolla. Joukkueisiin on mahdollista pyrkiä joko avointen harjoitusten kautta tai ottamalla yhteyttä joukkueen kuvauksessa määrätyllä tavalla. Avoimia harjoituksia järjestetään joko pyydettäessä tai tarvittaessa. Avoimissa harjoituksissa pyritään luomaan normaali harjoitustilanne, jotta pystymme kartoittamaan tarkemmin, mikä olisi sopiva ryhmä voimistelijalle. 


Uusimpana kehityskohteenamme on ollut tuomarikoulutukset sekä voimistelijan urapolku ToVoLissa. Näiden vuoksi pystymme tarjoamaan voimistelijoille joka kausi kisakatselmuksen, jossa joukkue/yksilö saa joko sanallisen palautteen tai pisteytyksen ennen varsinaista kilpailukautta. Näin myös koreografit sekä valmentajat pystyvät paremmin ohjaamaan joukkueita ohjelmien harjoittelussa, joka vaikuttaa suuresti kisamenestykseen. Urapolku selkeyttää eri ryhmien välillä siirtymisiä sekä voimistelun jatkumoa. Pyrimme siihen, että voimistelija saa voimistella ToVoLissa niin kauan kuin halua riittää. Urapolkua päivitetään uusien ryhmien muodostuessa tai vanhojen lopettaessa.

Lisätietoa voimistelulajeista: